Earcandle_traditionalBehandling med ørelys stammer fra Hopi indianerne, som den dag i dag producerer ørelys af bivoks.

I Tyskland er behandling med ørelys en anerkendt metode og brugen af ørelys i behandlingen af et utal af lidelser, findes i mange kulturer verden over.

Ørelysets virkning

Ved megen produktion af ørevoks er brugen af ørelys, til fjernelse af ørevoks, mere skånsomt end øre skylninger. Nedsat hørelse og svampe samt infektioner kan bedres ved brug af regelmæssige ørelys behandlinger.

Ørelyset skaber undertryk i øret når voksen langsom brænder ned. Dette undertryk trækker urenheder og ørevoks ud af øret og rengør dermed øregangen. Årsagen til megen ørevoks skal naturligvis søges, for at forhindre en kronisk tilstand. Mange ubalancer kan således bedres ved brug af ørelys, også tilstande, som ikke lige umiddelbart var tænkt, i relation til øret.

Røg og varme fra det tynde ørelys ledes ind i øret og varmer således ørevoksen op og undertrykket trækker det langsomt og uden ubehag ud i lysets nederste del, hvor det samles til behandlingen er færdig. Patienten ligger behageligt og afslappet under hele behandlingen, som tager ca. 30 min.

Også velegnet til børn, dog må trommehinden ikke være perforeret.

Behandlingen er en slags massage af vores indre øre, hvor flere af vores meridianbaner påvirkes til gavn for vores velbefindende.