Bakterier – livgivende

Bakterier i glasset

For ca. 15-17 år siden blev jeg introduceret til kefirgryn, der til forskel fra mælkekefirgryn, skulle brygges på vand, til en dejlig brusende læskedrik. Jeg bryggede og holdt pauser, men vendte altid hurtigt tilbage til at brygge igen i disse år, indtil det endelig gik op for mig, hvad drikken gjorde for mig. Siden blev der aldrig holdt pauser og jeg har således brygget om og om igen, de sidste 6 år.

Som i nok ved formerer kefirgryn sig og jeg fik nærmest et forhold til disse levende organismer, så flere og flere glas kom på bordet. Glassende blev til krukker og jeg var i gang med min forretning uden at ane det. Jeg bryggede i flere år til familie og venner og fik gode erfaringer med både smag og brygmetoder.

For snart 4 år siden besluttede jeg, at mine gryn skulle opformeres så jeg kunne brygge til andre. Jeg indkøbte måleinstrumenter og førte nøje resultaterne ind i en notesbog, så jeg kunne følge udviklingen og blive klogere på, hvordan op skaleringen skulle være, i overensstemmelse med fødevarekontrol, og stabilitet i det hele taget.

Januar i år flyttede alle mine kefirgryn ind i køkkenet på Porsvej. Et rektangulært rum, som jeg gennem de sidste 5 måneder havde fyldt med borde, hylder, køleskabe mm. købt på auktioner og andre billige steder. I januar var rummet forvandlet til et køkken, hvor jeg kunne brygge. Jeg elsker mit køkken og mine gryn trives der. Efterhånden er jeg der i flere timer af gangen, hvor vand, sukker og gryn forvandles til boblende tønder, der synger om kap. Jeg kommer og går flere gange om ugen, mens flasker skifter hylde og små anekdoter fortælles til nysgerrige kunder.

For at udbrede kendskabet til de gode bakterier har jeg holdt workshops, hvor vi har produceret surkål og andre lækre grøntsager. Snakket, smagt, hakket og pakket i små glas for siden, at bringe disse hjem til senere fornøjelse.

Der er usandsynligt mange gode ting at sige om mælkesyrebakterier og jeg er så glad for at det tog overhånd og grynene voksede ud af køkkenet. Jeg havde ikke drømt om, at jeg hver dag skulle få de bedste tilbagemeldinger fra mine kunder og jeg glæder mig, hvergang jeg bringer nye flasker ud i private hjem rundt om i nord- og midtjylland. Abonnementsordningen har vist sig, at være en rigtig god ide for kunderne og jeg elsker den personlige kontakt, der udvikler sig fra gang til gang.

Tak for modtagelsen, lige nu arbejdes der hårdt på at få endnu flere gryn, så produktionen kan fordobles indenfor kort tid. Ligeledes kommer der nye workshop tilbud til efteråret, så endnu flere kan finde glæde i at producere deres egne bakterier.

Glædelig sommer Pia

NYHED

Ønsker du at abonnere på kefirbrus eller komme på kursus i at lave fermenterede grøntsager, relish og surkål, henviser jeg dig til min side kun med fermentering.  

www.kefirbrus.dk

Stilhed…

Stilhed er ro.

foto

Stilhed er lise for sjælen, det er der, hvor ingenting sker, hvor hjernen går ned i tempo og kroppen får ro til, at alle muskler bliver afspændte.
Sommer, varme og sol er et fantastisk mix for mig til at opnå stilhed. Det er her, jeg får et glimt af, hvad stilhed vil sige. Desværre kun et glimt, for jeg vågner stadig med en hjerne i fuld gang med tekster og gøremål, som jeg skal igang med når dagen starter. Min krop og min hjerne er ivrige aktører i mit liv. De sørger for aktivitet døgnet rundt!

IMG_2459

Maden er blevet mit meditative rum. Det er her jeg slapper af og tvinger hjernen til koncentration omkring et enkelt emne. Jeg finder næsten hverdag nye måder, hvorpå jeg kan tilberede forskellige grøntsager. Når jeg bager er det aldrig det samme, her opstår nye variationer af blandinger til brød, eller kager på den sunde måde. For at bevare dette værdifulde rum oprettede jeg in2balance på facebook, hvor jeg lagde mine opskrifter ud til fri afbenyttelse og inspiration. Mange syntes godt om dette initiativ, så nu tilbyder jeg, at sende nyhedsmails ugentligt til alle interesserede, med opskrifter, tips og råd til et sundere liv. Du kan skrive dig på her:

Tilmelding til nyhedsbrev

På den måde hjælper du mig til, at holde fokus på mit meditative rum i køkkenet og jeg takker herfor:)

Midt i al stilheden… er jeg ved at starte ny blog på en ny hjemmeside: www.in2balance.dk, her vil koncentrationen være omkring et liv i balance.  Hjemmesiden tilbyder også dig assistance til, at komme nærmere dine mål. En webshop er på vej med udvalgte bøger, kosttilskud og cremer. Jeg vil arrangere kurser indenfor forskellige emner – nærmere herom næste måned.

Følg med allerede nu på Facebook

Mere nyt på vej…

Stilhed kan derfor være godt. Stilhed giver mig inspiration og ideer. I stilheden skabes nye ideer, noget kommer ud, andet ryger i skuffen, uden nogensinde at komme frem igen.

Således har stilheden givet mig inspiration til et nyt produkt, som lanceres i samarbejde med Lars. Lars er ligesom jeg opfinder af produkter, som forlænger liv på den søde måde. Som giver velvære og balance i kroppen. Det bliver derfor et perfekt makkerskab, som du kan forvente dig meget af. Mere nyt herom på bloggen her, så skriv dig op til flere nyheder, hvis nysgerrigheden og længslen efter noget godt er uimodståeligt.

Jeg lover du ikke bliver bombarderet, for der er så meget at gøre, så meget at fotografere, filme og skrive til på diverse medier:

Ses vi?

Glædelig sommer og husk at nyde solen og ikke beskytte dig for meget, du har brug for al den D-vitamin du kan få!

Når vandene skilles – og uopnåelig kærlighed nok alligevel var til mit eget bedste

Udgivet marts 2014Billede

Hvilket privilege det er, at kunne indtage stranden hver morgen og være den eneste så langt øjet rækker. Ikke fordi jeg er bange for at møde andre, selvom der er tale om morgen hår, og meget simpelt gåtur tøj. Nej, privilegiet for mig ligger i det, at få nye inspirationer hver dag – uden at anstrenge sig, samtidig med den reneste luft, at fylde lungerne med og en kæmpe legeplads for hundene at udforske.

I dag er en helt speciel dag – nærmest ligesom at komme ud af fængsel, uden at jeg har prøvet det før, men dagen i dag, med denne skønne morgen, hvor solen bager på mig selvom klokken kun er 6.30, er mindeværdig!

Den samme dato, den 25. marts 2011, mistede jeg min kærlighed gennem 6 år. Ene og alene på grund af egen naivitet og fordi en gammel mand i jakkesæt ville det sådan. Jeg mistede den baby, jeg havde bragt fra tanke til handling og passet og plejet dag ind og dag ud, fordi NOVI Innovation ikke var modne og dygtige, og selv om TOP professionelle mennesker fra erhvervslivet gjorde hvad de kunne, men ikke orkede mere til sidst.

Tre år er gået og som det er med kærlighed, så findes der en ny, hvis blot man er åben og lader den komme. Det har været 3 hårde år, hvor fortiden skulle lægges bag, bearbejdes og heles. Ikke en nem opgave med så mange smerter. Jeg kan kun takke, af hele mit hjerte, alle de mennesker, der har troet på mig og har hjulpet mig med at hele og givet plads. Uden jer var det aldrig gået!Billede

Dagen i dag viste mig alle gode tegn på, at jeg er på vej. Godt på vej. Jeg er idag lykkelig over ikke at skulle være i et samarbejde, der skærer dybe kløfter både fysisk og psykisk – det var her vandene skiltes! Jeg er lykkelig over, at jeg havde al viden i mig, netop fordi den udsprang af mit hjerte til at gøre en forskel og derfor kunne komme videre, uden at belønne nogen, der ikke fortjener det.

Denne tømmerflåde er symbolet for mig på, at jeg kunne have sejlet ud. Jeg kunne have gjort noget dumt, som jeg var på tæt på mange gange, i affektion over den manglende empati, forståelse og interesse for sit virke(NOVI Innovation). Men jeg klamrede mig til håbet og bevarede fornuften og kom videre.

Bylykke blev mit nye barn, fordi dét skulle ud. Når man er blevet givet en opgave, så må den løses og med hjælp fra gode mennesker, med hjertet på rette sted, lykkedes det. Det er svært at komme efter et ønskebarn nr. 1, men med rette omsorg og pleje, når moder er helet, skal det nok lykkes at få Bylykke på alles læber. Ikke for at hovere, hævne eller spille med muskler, men fordi Colostrum creme skal stå på hylderne, så alle de mange tusinder af mennesker, der lider af hud problemer og alle de mange millioner, som ønsker sig noget ærligt, rent og virksomt for daglig pleje, har noget at vælge imellem.

Jeg har lavet en video omkring, hvordan du skaber din egen version af personlig pleje med Bylykke som basis og hud-cellenærende creme.

Bylykke personal care

På den bumlede vej er der altid mange sten at samle op. Jeg har samlet på nogle stykker og i øjeblikket er disse, blevet forvandlet til skønne versioner af serum, lotion og andet, der inden 2014 rinder ud, skal forskønne fremtidens kvinder og mænd. Helt simpelt, helt ærligt og lige fra hjertet, fordi jeg ikke kan løbe fra opgaven længere:)

Billede

Følg med på Facebooksiden og se hvad der sker, måske du vil blive fristet

ByLykke cremer

Heaven on earth – noget om fodspor, selvtillid og at følge eller la’ fly…

Udgivet maj 2014Billede

Smukkere vandpytter findes ikke, som disse på stranden, hvor morgensolen sniger sig op bag klitten, for at sprede sine første gyldne strejf ud over hele molevitten, mens den i øjeblikket efterlader sig et spejl af, hvor den kommer fra. Sådan en morgen var det også i dag. Og glædes kan enhver vel over, hvordan vejr og vind former landskaber, levende væsener og stederne, hvor vi har til.

I dag var der specielt mange spor. Eller måske jeg bare så dem alle idag, fordi jeg havde brug for at blive mindet om…

Billede

Et hjulspor, som der altid er mange af, selvom vi er på stranden, hvor alle har bedst af at plante fodspor.

Vandet og vinden har givet dette betydning. Hjulsporet er der, men kun lige, så vi kan ane det er et spor, ikke hvor det kommer fra, hvornår bilen var her, om bilen var tungt lastet, hvilken farve, årgang eller mærke den havde. Blot et lille aftryk af noget der var og som tiden næsten allerede har visket til ukendelighed.

Hver dag sætter vi spor, hvor end vi bevæger os. Om det er i cyberspace, på arbejdspladsen, i familien, i samfundet, i medierne eller fra en sygeseng eller rekreationssted. Hvad er det vi ønsker at lade tilbage, for andre at se, mærke, føle?

Som en del af noget større har vi et ansvar. Et ansvar for ikke at efterlade noget vi ikke selv ønsker at møde. Vi har et ansvar overfor os selv, om ikke at svine os selv til energimæssigt, gøre os unødig bemærket, smide affald, ukvemsord og sure miner, eller hvad vi ellers går og deler ud, med rund hånd, dagen lang.

Vi har en forpligtelse til at være glade, at elske den vi er. At kunne stå op for os selv og være noget for dem, som har brug for en hånd, en skulder, et godt råd eller et kærligt skub eller et kram for at komme videre.

Billede

Vi kender alle de typer, som bare tramper rundt uden at vide hvorfor, uden pejling for retning eller mening. Kun med det mål, at komme derhen, hvor de ikke ved, før alle andre.

Billede

Så er der dem, ligesom Oskar og Mickey… der løber efter hinanden, uden at vide hvorfor, andet end at den der er forest, har færden af noget, som kunne være interessant. Nogle gange bliver man pisset på uden at vide hvorfor, men bare fordi man løb efter noget, man troede var interessant. Sådan er det også med hunde, nogle er ligeglade og andre gør det bare, mens der er dem, som ingenting opdager.

Men værst er det alligevel med mennesker. Ikke fordi vi mennesker er dårligere end andre pattedyr, det er bare fordi, jeg syntes det er så ærgerligt. Ærgerligt når vi ikke finder vores egne veje, hvor vi kan stråle igennem og give verden noget af den aller bedste version, vi er kommet for at være.

Vi lever i et samfund og i en tid, hvor dem der råber højest, længst, mest vedvarende og endda truende, som oftest vinder. Alle dem, der vælger at betragte disse som vindere, taber ofte, fordi disse type vindere, ikke ønsker at give noget, andet end opmærksomheden på sejrsskamlen mens de nyder rusen. Når de kravler ned, er de allerede på vej, mod en ny vinder position og inden alle følgerne har rettet ind, er de fleste tabte og desillusionerede.

Billede

Hvor vil jeg hen med al den sludder?

Jeg oplever intelligente mennesker følge andres spor og glemme dem selv. Jeg ser, hvordan de slider for at hænge ved, mens de negligerer deres egentlige virke og mening med livet. Jeg tror vi alle skal kigge os i spejlet og se om den vi ser, er den vi også ønsker at se. Vi skal turde spørge os selv, om vi får det ud af livet, som vi drømmer om.

Meningen med det hele er bare, at sige til alle jer derude, at i er unikke, hver og en af jer. I er et unika blueprint, som ingen anden nogen sinde kan gøre efter og jeg opfordrer til, at alle lyser, som det lys de er, sætter deres spor i sandet lige præcis der, hvor de har besluttet sig for at gå hen. På den måde kan vi skabe en bedre verden at leve i, når vi starter med os selv og ikke blot er for andre. Og heller ikke blot er for os selv, men også for helheden.

Kun på den måde kan kærligheden vokse og freden sprede sig. Kun på den måde kan vi give verden, den bedste version af den vi er kommet for at være. Stop med at løbe efter andre, stop op og lad dig inspirere og lyt til dem, du bliver glad for at høre på og brug det du hører til, at mærke efter om det er rigtigt for dig. Om det giver dig velvære og en god fornemmelse i maven.

Tag dit første skridt allerede i dag. Jeg deler ud af den glade maves mad og gode råd på www.facebook.com/in2balance.dk

Det starter i det små

Udgivet maj 2014

tiltørre

Nogle forandringer i livet kræver mod, tid og udholdenhed. Vi kender nok alle det, at være fuld af energi på noget vi gerne vil ændre. De første dage, måske den første uge, går det rigtig godt og vi føler os veltilpasse. Så sker der det, at vi kommer ud af rytmen, får fokus på andre ting. Årsagen kan være ligegyldig, det væsentlige er, at vi bliver slået ud af kurs og har svært ved at komme tilbage på sporet. Vi kommer let til at føle os hængt til tørre, fordi entusiasmen var så enorm, at vi skyndte at fortælle mange om vores projekt og nu allerede er tilbage i samme rille.

Selv har jeg haft mange projekter – rigtig rigtig mange… Det jeg har fundet ud af er, at dem jeg skal vælge, er dem som føles godt i maven. Der, hvor jeg mærker efter og ved helt inderst inde, at her føler jeg mig hjemme, dem skal jeg videre med. Vi har alle en tendens til at følge smarte diller, som er oppe i tiden. Problemet er blot, at der de senere år har været gang i rigtig mange diller, der syntes spændende og fornyende. Det er nok en udløber af at vi alle er på, og selfie er det nye sort. Alle ønsker at komme først med noget nyt, skriver bøger og går public, som frelser eller bare entusiast. Vi har alle brug for inspiration, men det er ikke alle, for hvem det kan lade sig gøre, at praktisere et liv som vegetar, et liv udelukkende bestående af raw food, hardcore bodybuilder eller hvad der nu fænger én og får dillen til at rulle. Det er altid spændende at prøve nyt, at flytte grænser og være med på dillen, intet negativt sagt om dette. Stress faktoren i altid at vende tilbage til det, man egentlig ikke ønsker, men som er blevet en indgroet vane, der har forfulgt én, nærmest besat éns personlighed, kan være stor. Derfor er det vigtigt at forstå, hvor man gerne vil hen og finde den rette vej dertil.

river-stones-series-1-812641-s

river-stones-series-3-812643-s

Emnet kunne omhandle mange ting, men mit indlæg handler om kure. Slankekure, sundhedskure, detox kure, helsekure. Alt indenfor det at spise, tænke, træne. Mit mantra er, at vi alle kan få det bedre. Ikke ved at være på en kur og vende tilbage, men ved at ændre ting i sit liv, som fastholder os i den dårlige vane. Jeg vil hjælpe dig til, at finde vejen hjem til den bedste version af dig selv. Ikke ved at opfinde en ny smart dille – desværre, men ved at tage udgangspunkt i hvem du er, hvad du vil og derfra tage på en rejse sammen for at nå i mål.

Som 20-årig fik jeg spisevægring – anoreksi, midt i mit studie og mest fede tid, hvor alt er tilladt, blev jeg pludselig indadvendt, tabte kilo til en str. 16 år, stoppede med at menstruere og blev besat af at studere madopskrifter. Heldigvis varede perioden, hvor det stod værst til kun omkring ½ år, men jeg mindes tiden som én lang sygedag. Heldigvis fik jeg hjælp fra en alternativ behandler og kunne springe ud, som halvvild ung studerende igen:)

I gymnasiet arbejdede jeg en sommer i en grillbar i sommerlandet og tog 10 kg. på. Det samme skete som au pair i USA. Også 10 kg. Dog kom jeg af med disse kg. men det var nogle store svingture op og ned som ikke er sundt for kroppen.

spire

Da jeg begyndte at få børn, fandt min krop ind i en stabilitet. Jeg skulle pludselig gi’, til en lille ny og nurse fostret de 9 mdr. det voksede i maven. En ny forståelse kom til mig omkring sundhed. Ikke den endelige, men dog en væsentlig forbedring. De sidste 25 år, har min vægt således ikke været udsat for store svingninger, udover de tre graviditeter med ca. 12 kg, som hurtigt forsvandt de første uger efter fødsel.

Siden min teenage tid og til for et par år siden, har jeg kæmpet med candida. En svamp, som lever i vores tarmsystem og som lever i bedste velgående i de fleste af os, fordi vores mad indeholder alt for meget sukker. Jeg har prøvet alle mulige og umulige kure for at slå denne svamp ned, men uden held. Indtil jeg fandt vejen gennem en ændret livsstil og en periode med total udelukkelse af sukker af enhver art. Det var nogle hårde måneder, men hvor er livet blevet så meget bedre efter. Trangen til usunde ting er ikke eksisterende, og jeg har fået styr på min krop, som nu snakker med mig i forhold til, hvad den har brug for.

At der skulle gå 50 år før jeg fandt vejen, siger vist noget om menneskets natur. Vi forsøger at springe over, hvor der er lavest, men indimellem kan det være gavnligt, at klatre hele vejen. Det handler i bund og grund om, at ville det bedste for sig selv. Vi mennesker har en tendens til, at banke os selv i hovedet, vende ryggen til og lide som en form for straf. Men til hvilken nytte er denne afstraffelse?

Hvis vi nu kunne komme alle disse små djævle til livs, som hopper frem og tilbage på skuldrene af os og som har fulgt os gennem livet for, at forvirre og holde os beskæftiget med de forkerte ting. Hvis vi nu kunne finde ind til, hvem vi er født til at være, og finde vejen hjem, så kunne vi også leve vores fulde potentiale i sandhed til os selv og andre. Verden ville blive et fantastisk sted at være, hvor kærlighed pludselig bliver en ny dimension af vores væren.

gudinde_ansigt

Har du brug for inspiration eller ønsker du på et tidspunkt at høre mere om, hvordan vejen kan skabes til dit fulde potentiale, så følg med på min facebookside

In2balance 

Her finder du gratis opskrifter og inspiration, som kan bruges til en pejling, mens du tænker over vejen til livet:)

in2balance

Lidt om de gode og de onde…

Skrevet sept. 2014

Jeg elsker spor og for dig jeg møder på Instagram, Facebook, m.fl. tænker du nok: Ja, det har hun ret i, for der har været vist spor af enhver slags hen over tid.

foto

foto 1

Spor fører os fra et sted til et andet og giver flow og retning. Disse spor er fra en mand og hans hund, som vi har krydset på stranden. En fremmed, som har valgt at krydse min rute eller jeg hans. Jeg ved ikke, hvor hans veje fører hen og det er helt uden betydning for mit flow og min retning. Morgener er nemlig bedst alene, med tanker og vaner eller uvaner for, at kunne starte bedst muligt.

Apropos vaner så har vi mennesker en tendens til at skaffe os selv en hel del af slagsen, som ikke altid er lige hensigtsmæssige.

I mange år døjede jeg med Candida Albicans. En svamp, der lever af alle vores dårlige vaner. Svampen kræver mere og mere af den dårlige mad for at overleve og overta’r pladsen for de gode bakterier i vores tarmsystem. Den skaber kaos og ødelægger det gode liv, mens den bare vokser og vokser i omfang.

Jeg fik allergi, hvilket helt sikkert var forårsaget af en ungdom med alt for meget sukker og uhensigtsmæssig mad mm. I mange år troede jeg, at jeg forsøgte at gøre noget for at komme af med svampen, sideløbende med jeg forsøgte diverse alternative metoder til, at mindske min allergi. 23 år skulle der gå, før jeg fandt ud af, at jeg selv og kun mig selv kunne gøre en forskel. En helhjertet indsats og flere måneder med masse af fravalg og sidenhen en helt masse omvalg, som skal gælde resten af mit liv, hvis jeg ønsker, at forskellen skal holde resten af mit liv.

Heldigvis gi’r livet os læring og den bedste læring jeg har fået er, hvordan vores kost kan gøre en forskel for vores livskvalitet. Hvordan vi kan slå det onde med det gode og overvinde sygdom, manglende energi, mave problemer, hud problemer og en masse andet. Vi mennesker har det med at vænne os til mere og mere, før vi bryder dårlige mønstre og virkelig ønsker at ændre retning. Dertil var jeg nået for et par år siden.

Spor er vigtige, for hvis vi går i de samme hver dag ændres ingenting og flow bliver til stagnation.

sundhedssporDet handler om at finde sit sundhedsspor. Starte en oprydning, sætte et mål og hele tiden forsøge, at finde den bedste sti at gå på. Stierne skal ændres med årene og efter hvem vi er, hvor gamle vi er. Det er her, jeg elsker at være med til, at gøre en forskel. Være med til, at inspirere og støtte til, et liv i balance.

hands-in-the-air-852346-s

Om at skifte fra noget godt til noget bedre

Indlæg skrevet okt. 2014

Hvor har jeg glædet mig til dette øjeblik, hvor dørene åbnes til mit nye univers.

forside_madbog

Nu er det er jo ikke mit liv der er nyt, men mere måden jeg har besluttet at leve resten af livet på, der er anderledes. Måden jeg vil drive virksomhed er anderledes.

Efter at have været i medie branchen mange år, været selvstændig med udvikling af colostrum til creme produkter – også i en del år, ser jeg frem til nu, at kunne kombinere min efterhånden store viden om alternativ behandling, mad som medicin og slet ikke at forglemme colostrum som aktiv i plejeprodukter.

livstermometer

In2balance.dk bliver min platform, hvor du kan få informationer om mangt og meget, hvor jeg samler min viden og deler den med dig. På min Facebookside in2balance.dk deler jeg opskrifter fra det innovative køkken. Et køkken uden regler, men hvor dagen, tidspunktet og køleskabets formåen bestemmer menuen. Du kan få mit nyhedsbrev med opskrifter og tips til et liv i balance ved at skrive dig på her

De sidste mange år har jeg uddannet mig inden for holistisk helse. Uden mål for, hvor det skulle ende, men med en trang til at få viden for, at kunne leve mit eget liv i balance. Det har været en rejse. En hård rejse ind i mellem. Alting giver mening nu, for det bliver min platform ud i verden, at dele al den viden og erfaring jeg har fået, så du ikke skal gå den samme snørklede vej, men blot tage de ting, der passer til din udvikling lige nu og her. Søg videre og brug det, der giver mening – sådan er livet, for ingen er ens. Vi er alle unikke, men at sørge for at behandle vores krop og sind med respekt er ens for os alle. Derfor er in2balance min mission for fremtiden.

meditation

Håber du vil bidrage i denne verden med egne erfaringer og tips der kan komme os alle til gode.